Skip to content

SUPer SKOON Langedijk

SUPer SKOON Langedijk

Tot het laatste moment was het spannend of de SUPer SKOON in Langedijk door kon gaan. Gelukkig sprong er een betrokken Langedijker sponsor op (hartelijk dank autobedrijf Klaver!) en konden we aan de slag.
In dit mooie dorp zijn meer dan genoeg actievelingen te vinden die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Het gebied is daarnaast erg waterrijk, dus we konden hier makkelijk twee keer aan de bak.
Op 24 juli én op 3 september wisten we vuilniszakken vol uit het water te vissen. Fijn dat dat er in ieder geval weer uit is! 

De route

In dit gebied kun je alle kanten op. Ervaren supinstructrice Jennifer weet de plekjes waar het afval ophoopt zo aan te wijzen en stuurde iedereen vlot een kant op. De suppers waaierden zo allemaal uit in het Duizend Eilandenrijk. De vondsten waren weer interessant: Een kamerplant in pot, een schilderij, emmers, hondenspeelgoed en jonge deelneemster Lieve vond een mooie bal.
Op 24 juli stond er zo’n harde wind dat we ons geplande eindpunt bij de Noorderplas maar hebben overgeslagen. Het was behoorlijk aanpoten om tegen de wind in weer terug te komen bij de supschool, gelukkig konden twee ploeterende dames een lift van een aardige schipper krijgen. Met stramme spieren en gevulde afvalbakken stapten we opgelucht weer op het droge.
3 September was een stralende dag, toen konden we onze krachten gebruiken voor de benodigde acrobatische toeren. Zo lukte het om dat blikje dat eigenlijk nét te ver lag, tóch te pakken.
We zeggen niet voor niets: ‘Het is goed voor je lijf en je omgeving!’

Broekerveiling

Het ene clubje ging langs de school, de volgende langs het winkelcentrum en weer een ander langs de Broekerveiling. Bij deze laatste lokatie was het overigens opvallend schoon. Een medewerker van de Broekerveiling was zelfs bijna beledigd bij de suggestie dat hij weleens wat afval in het water zou gooien. Van dit soort mensen kunnen we er meer gebruiken: Ondénkbaar dat je afval in het water (of op straat) gooit.

Je denkt toch zeker niet dat ik afval in het water gooi!!

Schoon water

Vooral voor de jonge deelnemers was het een leuke activiteit en een mooie bewustwording voor het belang van schoon water. Veel rommel dat op straat belandt, kan in het water terecht komen, waar je er natuurlijk veel lastiger bij kunt komen. Het geeft echt een voldaan gevoel om bij te dragen aan schoner water in je eigen omgeving. Lieve had ook nog het geluk een mooie bal mee naar huis te kunnen nemen. Dat was een leuke prijs voor haar inspanningen!

We kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend en op een fijne samenwerking met verschillende partijen. Hopelijk creëren we met deze opvallende, positieve actie meer bewustzijn over het zwerfafval-probleem en onze verantwoordelijkheid voor onze mooie leefomgeving.

Heb je inspiratie gekregen en wil je ook eens meedoen? Kijk dan bij Doe mee voor data en plaatsen.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door:

Bekijk ook deze berichten: