Schermafbeelding 2021-04-20 om 13.52.17

Operatie Klimaat is een initiatief van Milieudefensie. Verspreid over het land zijn verschillende groepen vrijwilligers actief met als doel zoveel mogelijk mensen te betrekken bij eerlijke klimaatoplossingen. Ook in Westfriesland is Operatie Klimaat actief.
Wij zetten ons in voor een schone aarde, voor een beter klimaat en daarmee voor een leefbare toekomst. Dit komt voort uit ons gevoel iets te moeten doen met onze zorgen over grote zaken als het klimaat en de afname van biodiversiteit, maar ook voor onze directe omgeving.
Ons idee is dat we dit samen kunnen veranderen.

Onze ambitie is dan ook om zoveel mogelijk mensen te betrekken. Dit doen we door toegankelijke acties te organiseren, soms met een knipoog, soms een beetje schurend of juist het nuttige met het aangename combinerend. Onze filosofie is dat betrokkenheid bij je directe omgeving, je blikveld steeds verder zal verruimen en zal resulteren in zorgen voor de omgeving daarbuiten: de hele aarde. Ook denken wij dat het belangrijk is dat we ons laten horen. Het is niet voldoende om achter onze voordeur ons uiterste best te doen, we verlangen deze inzet ook van beleidsmakers en grote bedrijven.

Jong en oud zijn bij ons vertegenwoordigd en iedereen is van harte welkom. Wij zoeken graag de samenwerking op met andere groepen die zich inzetten voor het klimaat. Onze gezamenlijke droom is immers dat toekomstige generaties ook nog mogen genieten van een prettig leefklimaat, wij voelen deze verantwoordelijkheid en zetten ons hiervoor in.

We hebben gemerkt dat het krachtig en inspirerend werkt om samen de schouders eronder te zetten. Word je hier enthousiast van en wil je je samen met ons inzetten voor de natuur en het klimaat? Meld je dan hier aan!
Voor meer informatie kun je mailen naar info@ok-westfriesland.nl 

Wil je meedenken over eerlijke klimaatplannen?
Klik dan op deze link.