Schermafbeelding 2021-04-20 om 13.52.17

Operatie Klimaat is een initiatief van Milieudefensie. Verspreid over het land zijn verschillende groepen vrijwilligers actief met als doel zoveel mogelijk mensen te betrekken bij eerlijke klimaatoplossingen. Ook in Westfriesland is Operatie Klimaat actief.
Wij zetten ons in voor een schone aarde, voor een beter klimaat en daarmee voor een leefbare toekomst. Dit komt voort uit ons gevoel iets te moeten doen met onze zorgen over grote zaken als het klimaat en de afname van biodiversiteit, maar ook voor onze directe omgeving.
Ons idee is dat we dit samen kunnen veranderen.

Onze ambitie is dan ook om zoveel mogelijk mensen te betrekken. Dit doen we door toegankelijke acties te organiseren, soms met een knipoog, soms een beetje schurend of juist het nuttige met het aangename combinerend. Onze filosofie is dat betrokkenheid en zorgen om en voor je directe omgeving, je blikveld steeds verder zal verruimen en zal resulteren in zorgen voor de omgeving daarbuiten: de hele aarde.

Goed voor de natuur zorgen, betekent ook dat we goed voor onszelf zorgen.

Veel mensen doen ongemerkt al veel goed: afval scheiden, met de fiets of het OV naar het werk, de verwarming iets lager, niet te lang onder de douche of zelf groene energie opwekken.
Toch merken wij dat mensen vaak het gevoel hebben niet genoeg te doen. Dat ze daarom denken dat ze geen recht hebben om zich te laten horen, die petitie te tekenen, verwachtingen te mogen hebben van onze beleidsmakers of om te demonstreren.

Daarom willen wij graag samen de schouders eronder zetten, verbinden en in actie komen. Dus sluit je aan en doe mee!

Wil je meedenken over eerlijke klimaatplannen?
Klik dan op deze link.