Skip to content

Fietsvakantie

Fietsvakantie

Onze jongste, die steevast klaagt als we wéér op de fiets ergens heen gaan (wat het overgrote deel van de uitjes ook gebeurt, autoschaamte valt mij ten deel), kwam met een lumineus idee: 
“Ik wil op fietsvakantie! Dan wil ik in een fietskar, want dat vond ik vroeger zo leuk!” 

In werkelijkheid wilde ons jongste meissie vroeger helemaal niet in de fietskar. Onze oudste wist zich bovendien zo vakkundig uit de gordels te wurmen, dat ze een koprol maakte uit de fietskar, onder de kar door, waarna ze weer beduusd, maar gelukkig heel, opstond. Die herinneringen waren vermoedelijk diep weggestopt. De fietskar werd na vier jaar trouwe dienst verkocht

Maar ja, noem “fiets” en “vakantie” in één zin en ik ben om. Man en oudste dochter volgden, dus vier jaar na het afscheid van de vorige kar, kwam er weer een. 

Noem fiets en vakantie in één zin en ik ben om!

De route,  met logeeradressen van Vrienden op de Fiets, een hotel en enkele trekkershut (bijna alle trekkershutten zijn gek genoeg niet voor één nacht te reserveren) was met wat gepuzzel uitgestippeld en daar gingen we!
In Enkhuizen aangekomen gingen we met de boot (totaal niet duurzaam, sorry) naar Stavoren en hebben we Zuid-West Friesland ontdekt. Wat een avonturen! Zomaar bij een strandje even het water in plonzen, ooievaars en reeën zien, van een dijk via een fietspad door open natuurgebied in bosgebied belanden en ons verbazen hoe groot en afwisselend de natuur in Friesland is.
Steeds andere stadjes mochten we verkennen. Heel wat fonteinen, molens, havens, ophaalbruggen en historische gebouwen hebben we mogen bewonderen. Bij hitte was het fijn om door de schaduw te fietsen en op die ene dag waarop het onophoudelijk regende, droogden we fijn op in een museum. Wat heerlijk dat niet de bestemming het doel is,  maar de reis erheen. Dat klinkt enorm mindful, en dat is het ook! 
 
MARTINE

Foto header: Erik Mclean via Pexels

Bekijk ook deze berichten: