Skip to content

SUPer SKOON Hoorn

SUPer SKOON Hoorn

Op zondag 4 september vond de laatste SUPer SKOON van 2022 plaats in de haven en de binnenstad van Hoorn. 
Casper van Supspirit  wist alle deelnemers vlot uit te leggen hoe dat werkt op zo’n sup met je peddel, emmer en grijper en al snel voeren 13 bemande sups door het centrum van Hoorn.

Vies!!!

In de haven dreef her en der wat vuil dat geestdriftig werd opgeruimd. De groep waaierde vervolgens uit richting binnenstad, waar je alle kanten op kunt. Langs de terrasjes, waar een complete stoel uit het water werd gevist (!), en langs de woonboten waar de nodige duimpjes naar ons werden opgestoken. Hier zag je duidelijk dat de meerkoeten van de nood een deugd maken: Zij gebruiken het drijvende plastic gewoon voor de bekleding van hun nest. Toch bleef er nog genoeg voor ons over om op te ruimen.
In de doodlopende delen  van de grachten, bijvoorbeeld bij de Bierkade en de Onder de Boompjes, komt het afval duidelijk samen. Daar lag zo ontzettend veel troep dat de moed ons bijna in de schoenen zonk. Met 5 man (vrouw) sterk waren we ons hier uiteindelijk in het zweet aan het werken. Getver wat een vies karwei! Aangemoedigd door menig voorbijganger zetten we dapper door. 

Zakcentje

Als ik jullie weer zie, krijgen jullie een zakcentje van me

Buurthelden Noah en Lloyd waren toevallig die dag ook met hun magneet bezig om het een en ander uit het water te vissen. Ze waren echter tot de ontdekking gekomen dat je daar geen blikjes mee kunt pakken. Toen ze het even probeerden met onze grijper, ging het een stuk makkelijker. 
Vol belangstelling bekeken ze wat wij al uit het water hadden gehaald. Met ogen als schoteltjes vroegen ze of we die autoband die op de sup lag ook in het water hadden gevonden. Dat konden we beamen! 
Lloyd en Noah wilden weleens weten of we daar nou ook geld mee verdienden. Toen we vertelden dat we er niets voor kregen, zeiden de mannen dat ze wel een zakcentje voor ons mee zouden brengen als ze ons weer tegenkwamen. Dat bracht een hele grote lach op ons gezicht, wat een ontzettend lieve jongens! 

Opgeruimd staat netjes

Terug op de kant staken de ijverige deelnemers wederom hun handen uit de mouwen om het afval op de afgesproken plaats te deponeren.
Zoals afgesproken met de Gemeente Hoorn, werd het afval de volgende dag opgehaald. 

We kunnen terugkijken op een geslaagde middag en op een fijne samenwerking met verschillende Hoornse partijen. Hopelijk creëren we met deze opvallende, positieve actie meer bewustzijn over het zwerfafval-probleem en onze verantwoordelijkheid voor onze mooie leefomgeving.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door:

Puur Hoorn
Sitelogo_supspirit_groen
Supspirit Hoorn

Bekijk ook deze berichten: