Skip to content

SUPer SKOON Avenhorn

SUPer SKOON Avenhorn

Na een koude, natte week stonden we op zaterdag 11 juni aan de zonnige kade klaar om onze handen uit de mouwen te steken. De 8 stoerste vrouwen, man en kinderen van Avenhorn hadden de koudwatervrees overwonnen en gingen het vuil met veel enthousiasme te lijf.
Franca van Supschermer reed hiervoor met haar prachtige vrachtwagen speciaal voor ons naar Westfriesland en deed net zo fanatiek mee met de grijpstok als alle deelnemers.
We blijven ons verbazen over de dingen die wij in het water aantreffen: Van een ontzettend zware voet van een bouwhek (wonderlijk dat zoiets zwaars blijft drijven) tot speelgoed en zelfs glas.
Twee jonge, fanatieke dames op één sup wisten een extra emmer op het droge te hijsen. Extra punten voor dit span, want met twee kapiteins op een schip is het moeilijk varen en toch kwamen zij met een een flinke buit terug aan wal. Complimenten!

Stoer an ut roer

Fantastisch dat tuindersschuitenclub ‘Stoer an ut roer’ ook zijn steentje bijdroeg. Don en Guda Rinkel voeren langs een groot deel van De Tocht richting Spierdijk en haalden aan die kant het vuil uit het water. Met de sups gingen we de andere kant op. Met een flinke wind in de rug togen wij langs voetbalvereniging Kwiek 78 tot aan de hoek bij de Braken. Dat was een gouden greep, want in de hoek was veel afval samengekomen.
Klein nadeel was dat we toen ook weer terug moesten. Tegen de wind in moest er behoorlijk wat inspanning geleverd worden.

Er trok ook een delegatie voor de brug naar rechts richting het water achter de Veilingweg tot aan de sluis en weer terug. Hier viel het mee met de rommel, de Avenhorners blijken vrij nette Westfriezen.
Ten slotte namen we nog een stukje van De Tocht mee. We supten vrolijk achter de straten De Fuik en De Hoef en namen de zijtakken mee waar de boot niet kon komen.

Wat goed dat jullie dit doen!

Schoon water

Vooral voor de jonge deelnemers was het een leuke activiteit en een mooie bewustwording voor het belang van schoon water. Veel rommel dat op straat belandt, kan in het water terecht komen, waar je er natuurlijk veel lastiger bij kunt komen. Het geeft echt een voldaan gevoel om bij te dragen aan schoner water in je eigen omgeving. Voor deze actie werkten wij dan ook niet voor niets samen met het Hoogheemraadschap

De buit lieten wij achter op de kade. Via de website fixi.nl maakten wij een melding voor de gemeente Koggenland, die het afval snel en vakkundig heeft afgevoerd.

We kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend en op een fijne samenwerking met verschillende partijen. Hopelijk creëren we met deze opvallende, positieve actie meer bewustzijn over het zwerfafval-probleem en onze verantwoordelijkheid voor onze mooie leefomgeving.

Heb je inspiratie gekregen en wil je ook eens meedoen? Kijk dan bij Doe mee voor data en plaatsen.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Koggenland

Bekijk ook deze berichten: