Skip to content

SUPer SKOON Hoorn Kersenboogerd

SUPer SKOON Hoorn Kersenboogerd

Op een zonnige 14 mei trapten wij SUPer SKOON 2022 af in de Hoornse wijk de Kersenboogerd.
Casper van Supspirit toog met 19 sups naar het Willem Wiesepark en gaf daar de deelnemers enthousiast instructies over het suppen. We werden enthousiast uitgezwaaid door Margreet van CleanUp Hoorn en Lars van Schoon Enkhuizen.

We begonnen de mooie tocht in het groene park, waar het nog redelijk schoon was. Naarmate we meer tussen de bebouwing kwamen, vonden we steeds meer. We voeren langs basisschool Dynamis, waar zelfs een fiets uit het water werd gehengeld.
Hier diende onze eerste uitdaging zich aan: Een mega-lage tunnel. Er klonken kreten op verschillende toonhoogtes vanuit de duisternis, en hier en daar fungeerde een knot als ragebol. Onderwijl vergaten we niet het drijvend vuil mee te nemen; de emmers vulden zich gestaag.

IMG_9652
IMG_9649
IMG_9619

We vonden vooral weer veel plastic en blikjes. De fiets paste niet in de emmer, dus die lieten we maar even achter in de walkant.
Na het nemen van de hindernis bij de Volkerakweg (weer zo’n lage tunnel!) kregen we bewonderende blikken van een lieve dame met een rollator. Zij vond dat we heel goed bezig waren en veronderstelde dat het wel zwaar werk zou zijn. ‘Beweging krijgen we in ieder geval genoeg’, moesten we beamen. We moesten ons soms van onze lenigste kant laten zien om het vuil te pakken te krijgen. Om over de benodigde stuurmanskunst maar te zwijgen.

Wat een leuke middag! Wanneer gaan we weer?

We vervolgden de tocht langs het Glenn Millerhof, waar de mensen ons vanuit hun mooie tuinen complimenten gaven. Via het Cole Porterhof en de Ceder belandden we weer bij on startpunt in het Willem Wiesepark. Hier werden we opgevangen door Margreet van CleanUp Hoorn, die ondertussen in het park het nodige afval had opgeruimd. Bij onze terugkomst  stak ze weer actief de handen uit de mouwen stak om het vuil op de afgesproken plaats te zetten. Ook een aantal ijverige deelnemers droegen hier gelukkig hun steentje bij, zodat alles snel was opgeruimd.
Zoals afgesproken met de Gemeente Hoorn, werd het afval later in de middag opgehaald. Ook de fiets die we in de walkant hebben achtergelaten werd keurig opgehaald.

We kunnen terugkijken op een geslaagde middag en op een fijne samenwerking met verschillende Hoornse partijen. Hopelijk creëren we met deze opvallende, positieve actie meer bewustzijn over het zwerfafval-probleem en onze verantwoordelijkheid voor onze mooie leefomgeving.

Heb je inspiratie gekregen en wil je ook eens meedoen? Kijk dan bij Doe mee voor data en plaatsen. Blijf de site in de gaten houden want er volgt meer!

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door:

Puur Hoorn
Sitelogo_supspirit_groen
Supspirit Hoorn

Bekijk ook deze berichten: