Skip to content

Klimaatmars 6 november 2021

Klimaatmars 6 november 2021

Thuis de verwarming lager zetten, zonnepanelen op je dak, vaker fietsen, minder vliegen, korter douchen en minder vlees eten; het blijkt niet genoeg. Het is de hoogste tijd dat de politiek, grote vervuilers en investeerders zoals banken en pensioenfondsen óók hun verantwoordelijkheid nemen. Een leefbare wereld is immers voor iedereen noodzakelijk. De klimaatwetenschappers zijn eensluidend:
We moeten nú iets doen. 
Omdat deze alarmerende boodschap onvoldoende lijkt door te dringen bij onze volksvertegenwoordigers, besloten wij dat een krachtig signaal nodig was.

Zaterdag 6 november was de dag dat wij deze boodschap brachten. Terwijl politici van over de hele wereld in Glasgow vergaderden over het aanpakken van deze crisis, riepen wij hen op daadkracht te tonen. Met deze groep Westfriezen besloten we er samen voor naar Amsterdam te reizen.

De grootste ooit!

Op de Dam bleken de Westfriezen niet de enigen die gehoor hadden gegeven aan de oproep. Meer dan 40.000 mensen hadden zich verzameld om hun stem te laten horen; de grootste klimaatmars van Nederland ooit! Wat een energie ging daar vanuit! 
Het was prachtig om te zien hoe alle generaties vertegenwoordigd waren. De boodschap is niet te missen: ACTIE! NU!

Foto's

Bekijk ook deze berichten: