Skip to content

Een tweede leven voor truien en broeken

Een tweede leven voor truien en broeken

De kledingindustrie is ontzettend vervuilend. Het zorgt voor veel CO2-uitstoot, omdat de meeste kleding uit verre landen komt. Er is veel water nodig voor het maken van kleding. En verf, en giftige bestrijdingsmiddelen. Ook zorgt kleding voor veel afval. Goedkope kleding van lage kwaliteit gaat namelijk vaak snel stuk.

De gemiddelde Nederlander koopt per jaar zo’n 50 nieuwe kledingstukken. Dat kan minder, dacht ik zo’n drie jaar geleden. Toen besloot ik om zo min mogelijk nieuwe kleding meer te kopen. Zowel voor mijzelf als voor mijn zoontjes. Er is namelijk genoeg mooie, tweedehands kleding te koop!

Sindsdien snuffel ik rond op Marktplaats en Vinted. En shop ik bij tweedehands winkel in Hoorn en Alkmaar. 

Ik heb er een nieuwe hobby bij, die mij een heel goed gevoel geeft!

Voor mijn zoontjes krijg ik zo nu en dan tweedehands kleding van familie, vrienden en buren. Ik kwam erachter dat er ontzettend veel leuke kleding te koop is, die vaak nog zo goed als nieuw is, of lijkt.
Broeken, vestjes, truien, shirtjes, jurken… alles heb ik al op de kop getikt. Ik heb er een nieuwe hobby bij, die mij een heel goed gevoel geeft!

SIGRID

Foto header: Cottonbro via Pexels

Bekijk ook deze berichten: