Skip to content

SUPer SKOON 2021

SUPer SKOON 2021

Heerlijk met de sup het water op, gewapend met een grijpstok, om ons mooie Westfriesland een ‘stukkie skoner’ te maken. 
Bekijk hier de foto’s en verhalen van onze SUPer SKOON – SUPerhelden in actie.
Wil je ook eens meedoen? Meld je aan op onze pagina ‘Doe mee’

SUPer SKOON Bovenkarspel 26 september 2021

Wat een goed idee is dit. En zo leuk om te doen. Ik ga dit zeker vaker doen!

De laatste keer SUPer SKOON van dit jaar was met recht een zondag. Met een heerlijk zonnetje erbij ging een elftal enthousiastelingen de wateren van Stedebroec op om alle troep uit het water te grijpen. Waar er in het begin van het parcours nog erg weinig vuil lag, kregen we verderop steeds meer afval in het vizier. De tonnen werden gevuld met plastic, piepschuim, blikjes en hout. Flinke stukken beschoeiing dobberden vrij rond en werden meegenomen. Met een sup die een stukje dieper in het water lag door het extra gewicht, kwamen we om half drie weer terug bij de opstapplek waar we werden opgewacht door Bart Nootebos, de wethouder van Stedebroec. Die was ook bereid de handen uit de mouwen te steken en pakte de tonnen afval vol energie aan om ze daarna te legen in de vuilniszakken. Het resultaat: een flinke hoop afval en bij iedereen een tevreden gevoel.

SUPer SKOON Heerhugowaard 7 september 2021

Ik wil jullie hartelijk bedanken, want ik erger me vreselijk aan al dat afval in de gracht.

In de zon in de Stad van de Zon lekker bezig op de sup, wat wil je nog meer? Deze keer voor de verandering niet alleen met suppers! Ook kano-vereniging Kanowaard kwam hier in actie en ging ijverig met de grijpstok in de weer.
Vanaf de steiger aan het Zuiderlicht konden we alle kanten op en werden de gekste dingen uit het water gevist: een gieter, een vlieger, een peddel en twee bloembakken. Met name in de gracht bij de Meridiaan konden de suppers hun bak goed vullen, daar lagen ontzettend veel blikjes in het water. De grijpstok en de lenigheid van de suppers werden hier zwaar op de proef gesteld maar met een indrukwekkende hoeveelheid afval keerden zij na 1,5 uur terug naar de steiger. We konden er 7 vuilniszakken mee vullen, die door de gemeente weer netjes werden afgevoerd.

SUPer SKOON Avenhorn 5 september 2021

Een paling, een snoek en een natte onderbroek 🤣

Op deze stralende dag trokken we met een ontzettend enthousiaste, fanatieke, grote groep suppers in Avenhorn door de wijken. Ook op de kant keek men goedkeurend toe, we kregen zelfs “koek en zopie”, wat een verwennerij!
Plastic, speelgoed, bakjes, een peddel, een schepnet en zelfs glas werden in de tonnen verzameld. Een plastic reiger die werd opgevist ging, na zijn koddige tocht in de emmer op de sup, mee naar huis als souvenir.

SUPer SKOON Enkhuizen 29 augustus 2021

Nou, ik vind dat we onze zondag erg goed hebben besteed.

Op deze dag trotseerde een groepje SUPerskone mensen wind en regen om de Enkhuizer grachten en walkanten schoon te maken. Vissende jongeren boden een helpende hand door troep aan te geven waar we nét niet bij kwamen. Een supersupper bevrijdde de sloot van stukken vensterglas, niet zonder zich eraan te bezeren. Ook vonden we een jalon (daar had ik zelf nog nooit van gehoord maar de duurzame zoekmachine Ecosia bood uitkomst, dus mocht je nieuwsgierig worden…. Met deze zoekmachine kun je ook nog eens bomen planten!).
We vergaten niet om van de omgeving te genieten, prachtig om door een oude stadspoort te suppen!

SUPer SKOON Hoorn 25 augustus 2021

Een leuke kennismaking met suppen en óók nog nuttig bezig zijn. Super!

Met een indrukwekkend grote stoet van 21 sups trokken we door de haven en de binnenstad van Hoorn. We waaierden alle kanten op om zoveel mogelijk grachten te kunnen ontdoen van al het vuil. Met een lekker zonnetje op de bol was het ook deze keer zeker geen straf. Alle blikjes, flessen en zelfs peuken van de kant werden meegenomen in de ton. Het enthousiasme onder de deelnemers was groot en er werd al gevraagd wanneer de volgende keer was. Dit was voor Hoorn helaas de laatste keer dit seizoen, maar wie weet komt er volgend jaar een vervolg!

SUPer SKOON Berkhout 25 juli 2021

Het was echt tof om te doen!

Hoewel de opgeruimde Berkhouters er gelukkig geen enorme puinhoop van hebben gemaakt, was ook deze actie de moeite waard: Snoeppapiertjes, plastic tassen, bouwmaterialen, lege blikjes, flessen en zelfs een complete fiets kwamen toch uit de diepte tevoorschijn.
Het was mooi om te zien hoe jong en oud hier enthousiast de handen uit de mouwen stak voor een nóg schoner Berkhout 👌🏻

SUPer SKOON Zwaag 7 juli 2021

Er zit gras op je gezicht

Wat een avontuur, deze SUPer SKOON in Zwaag! Met gillende keukenmeiden door de tunnel vol spinnenwebben en lachende werklui op de kant. Ploeteren door het blubberslootje en schuilen voor de plensbui. Toch wel handig, al die bruggetjes langs de Bangert.
Hoewel het op het eerste gezicht vrij schoon leek, hebben we toch een indrukwekkende hoeveelheid afval weten binnen te hengelen in onze 1,5 uur op het water.

SUPer SKOON Langedijk 30 juni 2021

Goed werk 👏

De voorspellingen waren niet al te best. Er werd ons zelfs vanuit de gemeente gevraagd of we het wel door wilden laten gaan.
“Ja natuurlijk! We zijn niet van suiker!”
Daar gingen we dan, met een klein groepje die hards tot de tanden toe bewapend met grijpstokken, afvalbakken en -zakken. En het viel best mee met dat rotweer, dat kleine buitje konden we best hebben. Gesterkt door de complimentjes van de bewoners die nieuwsgierig kwamen kijken wat we aan het doen waren. “Wat goed dat jullie dit doen!”
Op de Noorderplas volgde een warm onthaal door de gemeente Langedijk. Ook zij zijn blij met onze inspanningen en ondersteunen de actie van harte. Prachtig toch?!

SUPer SKOON - Sup it up Alkmaar 8 juni 2021

Ik ben blij dat ik gegaan ben!

Deze World Ocean Day was een toepasselijke dag om te voorkomen dat zwerfafval de stad uit drijft en koers zet richting de oceaan. Met het zonnetje op de bol peddelden we door Alkmaar. Nanda van El Kombi is hier al jaren actief op het water en heeft al enorm veel opgeruimd. Toch wisten we ook hier nog genoeg rommel te vinden.
Dankzij Nanda’s inspanningen zijn hier in Alkmaar afvalbakken langs de waterkant geplaatst, waardoor je onderweg je volle emmer kunt legen. Handig!

SUPer SKOON Langedijk 30 mei 2021

Het is altijd heerlijk om op het water te zijn. En in combinatie met iets goeds doen voor het milieu is dat helemaal top!

Wat een mooie tocht door het Duizend Eilandenrijk in Broek op Langedijk. Toch waren onze ogen vooral op de walkanten gericht
“Zie ik daar wat glinsteren?” Bloedfanatiek werd elk stuk vuil uit het water gevist. Geweldig om samen zo positief bezig te zijn.

SUPer SKOON Hoorn 29 mei 2021

We hebben ons best gedaan, en het was nog leuk ook!

Vandaag was het NL Doet. In Hoorn staken de inwoners zowel op het land als op het water de handen uit de mouwen. De complimenten vlogen over en weer, wat een heerlijke positieve vibe. Halsbrekende toeren werden uitgehaald om de laatste plastic tassen uit de rietkragen te vissen, een opvallende lenigheid werd hier tentoongespreid.

SUPer SKOON Ursem 13 mei 2021

Mijn dag kan niet meer stuk!

De aftrap van de SUPer SKOON actie was op de Ursemmerplas. Hier was men heel nieuwsgierig naar wat wij nou eigenlijk aan het doen waren, de supsport leek hier nog niet zo bekend. De Ursemmers bleken een redelijk skoon volkje, want we moesten héél goed speuren om hier wat te vinden. De complimenten voor Ursem!

Dat mag ook wel in de krant

Met dank aan:

Bekijk ook deze berichten: