Skip to content

Rommel2Hommel

Rommel2Hommel

In de Hoornse wijk de Kersenboogerd hebben de schoolkinderen aan iets heel bijzonders gewerkt:
Zij hebben, met hulp van MAK Blokweer, op straat afval opgeruimd en dit is verwerkt in een hele speciale bloembak.
Deze bak is namelijk door Clean2Anywhere geheel gemaakt van gerecycled plastic en er zitten raampjes in!
Door deze honingraatvormige raampjes is het afval, dat de kinderen hebben opgeruimd, zichtbaar. Daarnaast is hierin een boodschap te lezen die de kinderen willen meegeven aan de wijkbewoners. Hiermee maken zij extra duidelijk dat de bak is gemaakt van afval en dat hij is gemaakt voor de bijen en de hommels. Hij heet natuurlijk niet voor niets Rommel2Hommel!
Deze unieke bak gaat beginnen aan zijn reis door de Kersenboogerd, zodat iedereen kan zien wat voor moois de kinderen ervan hebben gemaakt en hoe belangrijk het is dat we goed voor onze omgeving zorgen. Deze zomer is hij te vinden op het Aagje Dekenplein in Hoorn en na de vakantie gaat hij op tour langs de deelnemende scholen. Komt dat zien!

Vlinders zijn mooi, bijen zijn leuk. Gooi geen zooi, dat is niet leuk!

Voor wie doen we dit eigenlijk?

Bloemen zijn vaak mooi om naar te kijken, maar ze zijn ook heel hard nodig. Insecten hebben bloemen nodig om te overleven, net zoals wij de insecten nodig hebben om te overleven, zij zorgen namelijk voor de bestuiving van ons eten. Deze beestjes zijn dus enorm belangrijk voor onze eigen toekomst! Zonder hommel geen aardappel (en dus ook geen patat! 😉)

Kijk ook eens op de Uitgelicht-pagina ‘Bestuivers in de Kersenboogerd’ 
Hier kun je mooie foto’s en veel informatie vinden over insecten en het nut van deze kleine aardbewoners.

Kat Jayne

Wil je helpen?

Wil je ook iets doen voor dit mooie project? Je kunt je aanmelden als hobby hovenier voor het onderhoud van de bak. Op de pagina van Voor een mooie stad kun je je hiervoor aanmelden.
Wist je dat je ook andere bloembakken in Hoorn kunt adopteren? Deze adopteer je dan van de Gemeente Hoorn, jij verzorgt en onderhoudt ze. Ook kun je in overleg met de Gemeente een geveltuin starten voor je deur. Heb je hier interesse in? Klik dan op deze link.

Dat mag ook wel in de krant

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

Bekijk ook deze berichten: