Skip to content

Ontspullen

Ontspullen

Het woord ‘ontspullen’ raakt steeds meer bekend. Ontspullen houdt in dat je onnodige spullen wegdoet. En niet meer koopt dan je nodig hebt. Het zorgt voor een leeg huis, een leeg hoofd, maar het zorgt vooral voor een betere wereld. Want al die spullen moeten gemaakt worden. En dat kost grondstoffen en energie.

Maar wat heb je dan nodig? Als je de gemiddelde -web- winkel mag geloven, heel veel. Maar als je zelf eens goed nadenkt en je afvraagt: waar word ik gelukkig van? Wat gebruik ik en wat eigenlijk niet? Dan zul je er waarschijnlijk achterkomen dat dat minder is dan wat er in je huis ligt

De laatste jaren probeer ik zo min mogelijk spullen aan te schaffen. En wat ik aanschaf, is zoveel mogelijk tweedehands. Of van duurzaam materiaal. Spullen die niet stuk te krijgen zijn.
Spullen die ik niet meer gebruik geef ik weg; aan goede doelen, kringloopwinkels, familie en vrienden. Ook verkoop ik spullen via Marktplaats.

Een leeg huis, een leeg hoofd en een betere wereld

 

Ik word er steeds beter in, maar het blijft een uitdaging om ons huis leeg te houden van onnodige spullen. Vooral met twee kleine kinderen. Al dat speelgoed… Gelukkig weten steeds meer mensen waar ik écht blij van word. Zo krijg ik voor mijn verjaardag of tijdens feestdagen steeds vaker nuttige en duurzame cadeautjes. Of ervaringen in plaats van spullen.
Ondertussen ‘ontspul’ ik lekker verder!

SIGRID

Foto header: Jan Kopriva via Pexels

Bekijk ook deze berichten: