Skip to content

Van vervuiler naar formatie

Van vervuiler naar formatie

Op 10 juni vertrokken vanuit alle provincies Operatie Klimaat-groepen fietsend naar Den Haag. Onze dringende boodschap aan de coalitiebouwers:

Zet het klimaat op 1 in de formatie! Zorg ervoor dat grote bedrijven de rekening betalen van hun eigen vervuiling.

Om onze boodschap kracht bij te zetten werd bij de grootste vervuilers van Nederland een ‘bannerdrop’ gedaan: een metersgroot spandoek werd hierbij op een opvallende plaats uitgerold.

PHOTO-2021-06-10-07-10-29

Operatie Klimaat-groepen uit het hele land kwamen in actie. Onder meer Tata Steel in Noord-Holland, RWE Groningen, Chemelot in Limburg en Shell in Zuid-Holland werden getrakteerd op een banner. Vervolgens vertrokken de fietsers van deze grote vervuilers naar Den Haag.

Wij Noord-Hollanders begonnen aan de tocht van 70 kilometer met een groep van rond de 20 fietsers. Er hadden zich zelfs een aantal Oma’s for future¬†aangesloten voor een deel van de tocht. Met bewondering zagen we ze de duinen bedwingen voor deze goede zaak.¬†

Bij de hofvijver werden we warm onthaald door een swingende brassband en presentatrice Aldith Hunkar was aanwezig om de gesprekken met de politici te leiden. Prachtige, krachtige woorden werden gesproken en de paginagrote advertenties met foto’s van een groot aantal bezorgde landgenoten werden overhandigd.

Te oordelen naar de woorden van de aanwezige politici is onze boodschap overgekomen. De recente overwinning in de rechtszaak tegen Shell leek het gevoel van urgentie te hebben bekrachtigd. We werden opgeroepen druk te blijven zetten, zodat het besef bij alle partijen doordringt. Aan deze oproep geven wij graag gehoor.

Ik wil me geen zorgen hoeven maken over als ik een kind op de wereld zet, ik hem of haar wel op een leefbare planeet achterlaat.

Bekijk ook deze berichten: