Skip to content

Klimaatalarm 2021 Hoorn

Klimaatalarm 2021 Hoorn

Wat was het mooi om te zien hoe jong en oud op zondag 14 maart samenkwamen aan de  Westerdijk in Hoorn om alarm te slaan voor het klimaat.  

Met het toestromen van de mensen vormde zich langzaam een spinnenweb. Hierdoor konden we,  voor de veiligheid, makkelijk afstand van elkaar houden. De boa’s keken van een  afstandje goedkeurend toe.  

In het midden van het spinnenweb plaatsten we een grote aardbol. ‘Het klimaat hangt aan een  zijden draad’ was te lezen op onze banners. 

De sfeer was gemoedelijk maar tegelijkertijd werden de ernst en de noodzaak door ons allemaal  gevoeld.  

We luisterden naar de landelijke uitzending, gepresenteerd door Aldith Hunkar. Even voor drie uur  klonk een prachtig, indringend spoken-word optreden van Maaike Boumans door de speakers,  waarna het kabaal losbarstte. Toeters, bellen, trommels, deksels, pannen, fluiten, ratels,  scheepshoorns en zelfs kerkklokken klonken minutenlang over het plein. We sloegen letterlijk  alarm. Zelfs vanaf het water werd een lawaaierige bijdrage geleverd: Watertaxi Hoorn en de  supscholen Sup Spirit uit Hoorn en Cup of Sup uit Broek op Langedijk waren hoorbaar van de  partij. 

 

 


Ook de komende tijd zullen we van ons laten horen. We hopen hiermee te bereiken dat het  klimaat hoog op ieders agenda komt te staan en dat de urgentie over het hele politieke spectrum  gevoeld zal worden.  

Op deze pagina en op onze pagina’s op sociale media kun je volgen waar we zoal mee bezig zijn.

We hopen je te zien bij een van onze acties! 💪🏻

Bekijk ook deze berichten: