Skip to content

Mondkapjes: laat ze niet slingeren!

Mondkapjes: laat ze niet slingeren!

Een doorn in het oog, die rondslingerende mondkapjes. We stelden ons de vraag: “Hoe kunnen  we mensen er met een beetje humor op wijzen dat ze dat ding in de prullenbak moeten gooien?” We besloten de regio te versieren met slingers, gemaakt van mondkapjes die we gedurende een  maand met behulpzame vrijwilligers van de straat opraapten. Gelukkig kregen we grijpstokken mee van de gemeente, waarmee het vieze klusje íets minder vies werd. 

Na grondige ontsmetting knoopten we ze aan elkaar. We plaatsten onze leuzen ertussen als  vlaggetjes aan de slinger.
Op je mond, niet op de grond! stond erop, Laat ze niet slingeren! en 
Vies hè?!
We waren ontsteld door de hoeveelheid die we bij elkaar hadden verzameld in zo’n  korte tijd, maar hadden ook lol om de koddigheid van de aanblik van die slingers. 

Gedurende een week waren ze te zien bij sportvelden, scholen, fietstunnels en bruggen. Het  filmpje dat we maakten van onze 80 meter (!) lange slinger verspreidde zich ondertussen over  Facebook en Instagram. 

Een vies klusje, maar het was de moeite waard.

Hoe kunnen  we mensen er met een beetje humor op wijzen dat ze dat mondkapje in de prullenbak moeten gooien?

Bekijk ook deze berichten: